Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:01 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru un fals procuror din Constanța!

ro

17 May, 2021 11:55 1259 Marime text
 

Judecătoria Mangalia a decis condamnarea la trei ani și opt luni de închisoare cu executare a falsului magistrat, care se prezenta drept procuror DIICOT - șef birou.
 
Decizia magistraților din Mangalia a fost luată într-un alt dosar penal în care falsul procuror a fost acuzat de delapidare, partea civilă fiind SC Damen Workforce Mangalia SRL.
 
Oficial:
 
„Condamnă inculpatul, Galiuc I. cu domiciliul şi adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură în Bucureşti, cu antecedente penale, la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, în formă continuată.
 
Anulează suspendarea executării pedepsei de 3 (trei) ani închisoare sub supraveghere dispusă prin sentinţa penală (...) pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. (...) Contopeşte pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (...), cu pedeapsa aplicată prin prezenta hotărâre, de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii delapidare, în formă continuată (...).
 
Va aplica un spor obligatoriu de o treime din pedeapsa stabilită, respectiv 8 (opt) luni, inculpatul având în final de executat pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se va executa in regim de detenție.
 
Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă societatea Damen Workforce Mangalia S.R.L. şi obligă inculpatul la plata, către partea civilă, a sumei de 176,000 lei reprezentând daune materiale“.  
 

În rechizitoriul întocmit, Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța, arată că „în perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța“.
 
 
„Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.
De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală“, potrivit DNA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
             
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii