Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fapta s-a prescris! Un inculpat care i-a spus „zdreanță“ unui procuror de şedinţă a scăpat de acuzații!

ro

21 Jul, 2022 16:54 1820 Marime text


 
Dosar atipic soluționat printr-o decizie la care puțini se așteptau!
 
Un individ, din Târgu Mureş, care a întrebuinţat cuvinte jignitoare şi obscene la adresa unui procuror de şedinţă a scăpat de acuzații, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Decizia are la bază efectele deciziei Curţii Constituţionale nr. 358 din 26.05.2022, referitoare la prescripție.
 
Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Mureş.
 
Pe scurt, inculpatul este acuzat că a întrebuinţat cuvinte jignitoare şi obscene la adresa procurorului de şedinţă, acestea fiind de natură să perturbe activitatea instanţei.
 
„Tu ești o zdreanță, locul tău este pe centură, nu în sala de judecată“, i-a spus inculpatul procurorului de şedinţă, conform portal jurisprudență.
 
Recent,  Judecătoria Târgu Mureş a încetat procesul penal privind pe inculpat, încarcerat în Penitenciarul Gherla, cetăţean român, cu antecedente penale, cu stagiul militar nesatisfăcut, fără ocupație, pentru săvârşirea infracțiunii de încălcarea solemnității ședinței, prevăzută de art. 278 Cod penal cu aplicarea art. 44 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
 
Decizia a fost luată în temeiul art. 396 alin. 1 și alin. 6 Cod procedură penală, art. 154 alin. 1 lit. e) Cod penal și art.5 Cod penal, cu referire la art. 155 alin.1 Cod penal interpretat prin Deciziile Curții Constituționale nr.297 din 26 aprilie 2018 referitoare la excepția de neconstituționalitate de dispozițiilor art.155 alin. 1 Cod penal și nr.358 din 22 mai 2022
 
Decizia Judecătoriei Târgu Mureş a fost contestată.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii