Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusivitate 30 de kilograme de cocaină, introduse prin Portul Constanţa. Avem pedepsele definitive

ro

15 Nov, 2016 14:31 4317 Marime text
Khairallah Ismail Khochaiche (cetăţean libanez rezident în România) şi Alain Akra (francez de origine kuweitiană), suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină (în valoare de 3 milioane de euro), introduse pe teritoriul României prin Portul Constanţa, au fost condamnaţi definitiv azi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.

Magistraţii au menţinut pedepsele aplicate în luna iunie de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din cadrul Tribunalului Constanţa, respectiv Khairallah Ismail Khochaiche la zece ani şi două luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc, tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (în referire la pistolul marca Walter, calibrul 4,5 mm, model CP88. Asta în timp ce Alain Akra a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi pentru tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în iunie 2014.
 
Conform magistraţilor, în data de 14 februarie 2014 au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.
 
„Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România, împreună cu inculpatul A.A, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, conform DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii