Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Doliu în Forţele Navale! Iată ce interdicţii are şoferul suspectat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand (video)

ro

30 Oct, 2018 09:49 2598 Marime text
Judecătoria Constanţa a respins aseară cererea procurorilor privind arestarea la domiciliu a şoferului bănuit că ar fi produs teribiulul accident de duminică dimineaţa de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, eveniment în urma căruia un militar de pe Fregata Regele Ferdinand  a fost accidentat mortal.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă decizia Judecătoriei Constanţa, minută în care sunt consemnate şi intedicţiile şoferului acuzat de ucidere din culpă:
 
„Respinge ca neînetemeiată propunerea Ministerului Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul M. D-M. În baza art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.211 şi 215 ind.1 alin.(1)/Cod proc.pen. dispune luarea faţă de inculpatul M. D-M () a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 29.10.2018 până la 27.12.2018 inclusiv. În baza art.215 alin.(1)/Cod proc.pen. impune inculpatului:

a) Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat  b) Să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei c) Să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.(2) lit.a) şi b)/Cod proc.penală impune inculpatului M D-M obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi să nu se apropie de părţile civile şi de martorul P. A şi de membrii de familie ai acestora, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. În baza art.215 alin.(3)/Cod proc.penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art.227 alin.(1)/Cod proc.penală dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, măsură executorie. În baza art.275 alin.(3)/Cod proc.penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“.

Cosmin Duca va fi condus azi pe ultimul drum. Funeraliile vor avea loc în localitatea natală, Luncavița, din județul Tulcea de la ora 13.00.

Reamintim că, la data de 28 octombrie a.c., ora 04.50, pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, in apropierea intersecției cu strada Pandurului, un autoturism înmatriculat în Constanța, condus de o persoană neidentificată, a accidentat mortal un pieton, in vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.
 
Potrivit IPJ Constanța, după producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fara încuviințarea organelor de poliție.  

Politistii constănțeni efectueaza cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
 
Conform unor surse acesta a susținut în fața anchetatorilor că se întorcea împreună cu soția sa care este însărcinată de la o petrecere și a crezut că a lovit un câine nu o persoană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii