Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:49 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Cea mai mare captură de droguri din România! Iată pedepsele

ro

17 Jan, 2018 12:44 4581 Marime text
Tribunalul Constanţa a anunţat public în urmă cu puţin timp pedepsele inculpaţilor din dosarul celei mai mari capturi de droguri din România  

Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“ - 19 (nouasprezece )ani si 4(patru)luni închisoare.
Narvaez Ramon Diego - 19 (nouasprezece) ani si 5(cinci) luni închisoare.
Mikailionis Nerijus – 18 (optsprezece)ani si 6(sase) luni închisoare.
Laurincikas Audrius - 18 (optsprezece) ani si 5 (cinci) luni închisoare
Gaidamavicius Vygantas  - 18 (optsprezece)ani si 5(cinci)luni închisoare.
Miceika Tadas - 18 (optsprezece)ani si 6 (sase) luni închisoare
 
Instanţa a constatat ca prin ordonanţele (…) s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor reprezentând, dupa cum urmeaza: aproximativ 40.700 kilograme de banane identificate în containerele nr. (…), aproximativ 160.688 kilograme de banane identificate în containerele nr. (…), aproximativ 40.738 kilograme de banane identificate în containerele nr. (…), aproximativ 81.476 kilograme de banane identificate în containerele cu numerele (…), aproximativ 122.214 kilograme de banane identificate în containerele nr. (…), aproximativ 81.475 kilograme de banane identificate în containerele cu numerele (…), aproximativ 40.738 kilograme de banane identificate în containerele cu numerele (…), aproximativ 40.738 kilograme de banane identificate în containerele cu numerele (…)-în total,cantitatea de aproximativ 608.767 kilograme de banane – precum si valorificarea de îndata .
 
„Constata ca masura sechestrului asigurator dispusa prin ordonantele mai sus mentionate,a ramas fara obiect, întrucât cantitatea de aproximativ 608.767kilograme de banane, a fost valorificată de catre autoritatea competenta în cauza,respectiv Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti. Dispune masura de siguranta a confiscarii speciale a cantitaţii nete de 2.307,85262 kilograme de cocaina, ramasa în urma analizelor de laborator, depusa la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dispune masura de siguranta a confiscarii speciale : -a sumei de 425.996 lei, care provine din valorificarea a cantitaţii de aproximativ 608.767 kilograme de banane“, potrivit minutei judecătoreşti.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, eaputând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Conform DIICOT, „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.

 
„Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
 
Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, conform DIICOT.
 
Anchetatorii mai arată că, „pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.
 
„În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii