Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Petru, condamnat definitiv pentru tentativă la omor

ro

01 Dec, 2016 00:00 3513 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au închis definitiv dosarul în care Emil Petru, un tânăr din municipiul Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru tentativă la omor.
 
Emil Petru a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Magistraţii arată că, la data de 5 iulie 2013, în jurul orei 22.00, „în timp ce rula cu autoturismul prin staţiunea Mamaia, în zona unui club, inculpatul a avut un conflict de trafic rutier cu un grup de tineri prahoveni din alt autoturism staţionat, aşa că a oprit, iar când a plecat de la faţa locului, a trecut cu roţile maşinii sale peste corpul persoanei vătămate N.C.I., (nr. din Prahova) unul dintre tinerii care se postaseră în faţa vehiculului“.
 
Magistraţii spun că prahoveanul a suferit grave leziuni cranio-cerebrale şi a fost dus în comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior, el a fost transferat la un spital din Bucureşti.
 
La începutul lunii august 2013, Emil Petru a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru tentativă la omor calificat.
 
Pe data de 4 noiembrie 2015, Tribunalul Constanţa a decis schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina tânărului din infracţiunea de tentativă la omor calificat în infracţiunea de tentativă la omor şi l-a condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare.
 
Instanţa a mai decis confiscarea autoturismului Renault Megane, dar şi obligarea inculpatului să-i plătească părţii civile suma de 1.038 lei daune materiale şi 250.000 lei daune morale.
 
Emil Petru a mai fost obligat să plătească Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa suma de 1.449,71 lei reprezentând contravaloarea internării părţii vătămate, dar şi Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni Bucureşti suma de 22.800,50 lei reprezentând contravaloarea internării părţii vătămate.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a menţinut condamnarea de trei ani şi patru luni de închisoare şi a obligat partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A. Bucureşti la plata următoarelor despăgubiri civile: sumele de 779 lei cu titlu de daune materiale şi 187.500 lei cu titlu de daune morale către partea civilă, suma de 1.087 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, suma de 17.100 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni Bucureşti.
 
Tot Curtea de Apel Constanţa a înlăturat dispoziţiile privind obligarea inculpatului Emil Petru la plata despăgubirilor civile către părţile civile, dar şi dispoziţiile privind confiscarea specială a autoturismului Renault Megane.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii