Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:56 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a anulat o autorizație de construire, Constanța Altfel a deschis acțiune în răspundere delictuală împotriva primarului, Consiliului Local și unui investitor imobiliar

ro

19 May, 2021 00:00 1034 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanţa anunţa în 2017 consultarea asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic de Detaliu construire imobil P+5-6e-birouri şi parcare, propus a fi ridicat pe bulevardul Mamaia nr. 226
  • Iniţiatorul PUD-ului era societatea Black Sea Estate SRL
  • PUD-ul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal iar investitorii au obținut autorizație de construire pentru proiectul imobiliar pe data de 29 ianuarie 2019
  • Luna aceasta, judecătorii au anulat autorizația de construire a pentru imobilul situat pe bulevardul Mamaia al investitorului Black Sea Estate SRL
  • Solicitarea în fața instanței, a făcut-o Asociaţia Constanţa Altfel
  • Asociație a mai înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă și dosarul nr.12998/212/2021, având ca obiect - acțiune în răspundere delictuală împotriva Black Sea Estate SRL, Consiliului Local al Municipiului Constanța și primarului municipiului Constanța


Primăria Municipiului Constanţa anunţa în 2017 consultarea asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic de Detaliu construire imobil P+5-6e-birouri şi parcare, propus a fi ridicat pe bulevardul Mamaia nr. 226. Iniţiatorul PUD-ului era societatea Black Sea Estate SRL.

Între timp, PUD-ul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal iar investitorii au obținut autorizație de construire pentru proiectul imobiliar. Firma a solicitat şi a obţinut, pe data de 29 ianuarie 2019, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire nr. 146. Actul consta în „Construire imobil P+5e-6 etaj retras, birouri şi parcare“.

Luna aceasta, judecătorii au anulat autorizația de construire a pentru imobilul situat pe bulevardul Mamaia al investitorului Black Sea Estate SRL.
Solicitarea în fața instanței, a făcut-o Asociaţia Constanţa Altfel, care a susținut prin intermediul avocaților că „referatul nr. (...)/13.03.2018 al Directiei Urbanism - Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanța conține elemente nereale, respectiv mențiunea potrivit cu care bulevardul Mamaia ar avea de 3 benzi de mers pe fiecare sens”. 
Astfel, Curtea de Apel Constanța a anulat pe 5 mai a.c. autorizația de construire emisă în 2019 de Primarul Municipiului Constanţa.

Aceeași instanță a mai anulat și hotărârea CLM Constanța nr. 120/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – Construire Imobil Birouri P+5-6E, bd. Mamaia nr. 226 Lot 2, Investitor SC Black Sea Estate SRL.

Zilele trecute, aceeași Asociație a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, dosarul nr.12998/212/2021, având ca obiect - acțiune în răspundere delictuală.
Răspunderea civilă delictuală este reglementată de Cod civil, fiind răspunderea juridică prin intermediul căreia o persoană care a cauzat alteia un prejudiciu este obligată să-l repare.
Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în acest dosar, în cadrul Constanța Altfel este reclamant iar pârâți sunt Black Sea Estate SRL, Consiliul Local al Municipiului Constanța și primarul municipiului Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Judecătorii au anulat autorizația de construire a unui imobil situat pe bulevardul Mamaia. Beneficiarul, Black Sea Estate SRL

Act emis de municipalitate Black Sea Estate SRL va investi într-un ansamblu de locuințe pe strada Genova din Constanța
 
Ansamblu rezidențial, ridicat de Black Sea Estate SRL pe strada Genova din municipiul Constanța

Şapte blocuri a câte trei etaje, pe strada Genova din Constanţa. Undă verde pentru investitor

Black Sea Estate SRL, controlată de doi cetăţeni turci, va ridica un bloc pe strada Genova din municipiul Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii