Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:14 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, amânat! Autorul, menținut în arest la domiciliu

ro

21 Jun, 2021 00:00 972 Marime text
  • Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.
 
Tribunalul Constanța a stabilit cel de al 19-lea termen de judecată în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia! Cauza a fost amânată pentru data de 20 iulie 2021, ora 10.30, pentru continuarea cercetării judecătoreşti. La finele săptămânii trecute, tribunalul a menţinut măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat (un tânăr de 15 ani, tot din Mangalia), urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 14 august 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o hotărâre definitivă.
 
Detaliat, în actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 
În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.
 
La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute.
 
Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care

fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei.
 
În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta.
 
Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 
Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.
 
Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.
 
Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor.
 
Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
11 ani de închisoare pentru „Coco“, din Medgidia! A recunoscut toate acuzațiile!

 
Crimă la Oltina! Medicul de familie a sunat la 112. Sentință finală

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii