Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă la Oltina! Medicul de familie a sunat la 112. Sentință finală

ro

07 Jun, 2021 09:58 2740 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a lui Anghel Batală, de 61 de ani, din localitatea Oltina, la 15 ani de închisoare pentru omor.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 1409/P/2020, al Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa.
 
Bărbatul este bănuit că și-ar fi bătut crunt concubina. Ulterior, femeia a decedat.
 
Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 26 octombrie 2020, inculpatul a consumat băuturi alcoolice la barurile din localitate (mai multe beri, conform propriilor afirmații), după care, în jurul orei 01:00, a revenit la domiciliu. În declarația dată în calitate de suspect, menținută ca inculpat, acesta a precizat că, în momentul când a intrat în încăperea în care se afla concubina sa, a găsit-o pe aceasta căzută pe podea, în stare de ebrietate, având lângă ea o sticlă cu țuică din care consumase mare parte.
 
Întrucât a simțit în încăpere un miros pronunțat de urină, (...), fiind la rândul său sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat și a început s-o lovească cu picioarele și cu pumnii la nivelul torsului, în mod repetat.
 
Inculpatul a mai declarat că nu mai știe de câte ori a lovit-o, însă nu-și amintește să fi folosit alte obiecte vulnerante în agresarea victimei.
 
„Ulterior, a luat-o de pe podea și a așezat-o pe pat, după care s-a deplasat pe banca din curtea locuinței, unde a continuat să consume bere din bidoanele pe care le cumpărase. A adormit pe bancă, iar după un anumit interval de timp s-a trezit și s-a deplasat în camera în care se afla concubina lui, iar cu această ocazie a constatat că susnumita nu mai mișca și nu mai respira. Față de această împrejurare, i-a luat pulsul, prin așezarea degetelor pe mâna victimei și nu a simțit nimic, astfel că a realizat că, cel mai probabil, femeia era moartă“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
 
Inculpatul a mai așteptat aproximativ 40 de minute, după care s-a deplasat pedestru la locuința nurorii sale, care locuiește la circa 1 km distanță, iar după ce a trezit-o, prin lovituri puternice în geamul casei, i-a spus că femeia a muri.
 
Inculpatul a mai declarat că nu i-a comunicat împrejurarea conform căreia o bătuse în noaptea respectivă, lăsând să se creadă că ar fi murit pe fondul consumului de alcool și al malnutriției, în contextul în care, în ultima perioadă, concubina sa mânca foarte rar.
 
Au plecat împreună la locuința inculpatului, iar nora sa a constatat că victima era întinsă pe pat și nu mai respira, astfel că s-a deplasat la dispensarul din localitate, unde a așteptat să vină medicul de familie.
 
În jurul orelor 07:15, medicul s-a deplasat la locuința inculpatului și a constatat decesul victimei.
 
Totodată, în raport de urmele de violență de pe corpul acesteia, funcționarul a avut suspiciuni cu privire la cauza decesului, astfel că a apelat serviciul unic de urgență 112, la fața locului sosind organele de poliție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii