Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:17 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv ar putea fi rejudecat! Când va fi luată decizia

ro

25 May, 2021 00:00 1762 Marime text
  • Dat în urmărire națională încă din luna iulie 2020, pentru executarea mandatului nr. 1310 emis pe 6 iulie 2020 de Tribunalul Constanța, Sorin Strutinsky s-a predat autorităților judiciare din Italia, la data de 23 martie 2021.
  • Procedura de judecare a contestației în anulare arată că „instanța, ascultând părțile și concluziile procurorului, dacă găsește contestația întemeiată, desființează prin decizie sau, după caz, prin sentință ultima hotărâre sau acea parte din ultima hotărâre cu privire la care există autoritate de lucru judecat“.
  • Sentința dată în contestația în anulare este supusă apelului, iar decizia dată în apel este definitivă.
  • Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky aflat în prezent arestat la domiciliu în Italia, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv, în iulie 2020 la zece ani și opt luni de închisoare. Solicitarea (infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) contestaţie în anulare) se află pe rolul Curții de Apel Constanța, cu termen la data de 10 iunie.  
 
Cererea este judecată, potrivit surselor noastre, de judecătorii Marius Damian Mitea și Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, 
 
Procedura de judecare a contestației în anulare este reglementată de articolul 432 Codul de Procedură Penală
 
(1) La termenul fixat pentru judecarea contestației în anulare, instanța, ascultând părțile și concluziile procurorului, dacă găsește contestația întemeiată, desființează prin decizie hotărârea a cărei anulare se cere și procedează fie de îndată, fie acordând un termen, după caz, la rejudecarea apelului sau la rejudecarea cauzei după desființare.
(2) În cazul în care prin contestația în anulare se invocă autoritatea de lucru judecat, judecarea contestației se face cu citarea părților interesate în cauza în care s-a pronunțat ultima hotărâre. Instanța, ascultând părțile și concluziile procurorului, dacă găsește contestația întemeiată, desființează prin decizie sau, după caz, prin sentință ultima hotărâre sau acea parte din ultima hotărâre cu privire la care există autoritate de lucru judecat.
(3) Judecarea contestației în anulare nu poate avea loc decât în prezența inculpatului, când acesta se află în stare de deținere.
(4) Sentința dată în contestația în anulare este supusă apelului, iar decizia dată în apel este definitivă.
 
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
Completul care a soluționat definitiv acest dosar a fost alcătuit din magistrații Adriana Ispas, Georgiana Anghel – Tudor și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța. De precizat că unul dintre judecători din complet a avut opinie separată.
 

Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Exclusiv!
Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!


Exclusiv
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, depistat în Italia


Asociat, KLD Services, firma lui Sorin Strutinsky
Cristian Bărhălescu vrea ca Direct Turism SRL, unitate cunoscută pentru serviciul de transport Direct Aeroport, să intre în insolvență


Ministrul Justiției, Stelian Ion, interpelat de un senator AUR de Constanța, pe tema stadiul demersurilor întreprinse pentru extrădarea lui Sorin Strutinsky

„La vita è bella!“
Ce îi atrage în frumoasa Italie pe Strutinsky, Săvulescu, Bica și alte persoane căutate în România?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii