Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Misiune de transport aerian în Italia. 90 de mii de măști au ajuns la Milano

ro

25 Apr, 2020 15:28 2436 Marime text
O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 25 aprilie, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2.

Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.


La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii