Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar furat din Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanța. Avocat condamnat în primă instanță. Ce a decis Înalta Curte

ro

26 Apr, 2021 16:10 867 Marime text
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a finalizat cercetarea specifică în dosarul în care o avocată din Baroul Constanța este acuzată că a sustras un dosar din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța.
 
În primă instanță, avocata a fost condamnată la opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri. 
 
Înalta Curte a stabilit ca pronunțarea să fie anunțată luna viitoare.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, aproape de finele anului 2016, inculpata (Maria P., în vârstă de 80 de ani) a sustras din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța un dosar civil al acestei instanțe, în care deținuse calitatea de parte, profitând de faptul că acest dosar i se înmânase spre studiu.
 
În decembrie 2019, Curtea de Apel Constanța a stabilit în sarcina avocatei opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei de opt luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Instanța a mai dispus ca pe durata termenului de supraveghere inculpata să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Curtea i-a atras atenția inculpatei asupra dispozițiilor art. 88 Cod penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere impuse sau a săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii