Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi copii din Techirghiol au murit în timpul unor „liniuţe“ în Constanţa. Unul dintre șoferi, dat în judecată de firma de asigurări

ro

04 Feb, 2022 00:00 33407 Marime text
 
 
  • Doi șoferi au fost condamnați la câte patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. 
 
Unul dintre șoferii condamnați pentru accidentul mortal din iunie 2014, din Constanța, în urma căruia doi adolescenți, de 14 și 17 ani, din Techirghiol, au murit, a fost dat în judecată de firma de asigurări.
 
Allianz Țiriac Asigurări SA București solicită Tribunalului Constanța, prin cererea de chemare în judecată, în contradictoriu cu pârâtul N.M.B. a solicitat plata sumei totale de 396.701,34 lei, cu titlu de sumă datorată reprezentând despă gubiri achitate în dosarele de daună (..) : dosar daune (...) suma de 96.675,34 lei achitată către partea civilă (...), compusă din 3.333,34 lei cu titlu de daune materiale și 20.000 euro în echivalent lei la data plăți cu titlu de daune morale, suma de 150.013 lei achitat ă catre partea civilă (...), compusă din 10.000 lei cu titlu de daune materiale și 30.000 euro în echivalent lei la data plății cu titlu de daune morale, suma de 150.013 lei achitată că tre partea civilă (...), compusă din 10.000 lei cu titlu de daune materiale și 30.000 euro în echivalent lei la data plății cu titlu de daune morale.
 
Prezentul dosar a fost soluționat de Tribunalul Constanța, prin admiterea în parte a cererii de chemare în judecată, formulată de reclamanta Allianz Ţiriac Asigurari SA Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul, cel din urmă fiind obligat să achite firmei de asigurări 396701,34 lei, reprezentând despăgubiri.
 
Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis rejudecarea procesului, la prima instanță.
 
Acum, noul termen în rejudecare a fost stabilit pentru finalul lunii martie. 
 
Dinamica tragediei
 
Conform procurorilor, în iunie 2014, un şofer s-ar fi luat la întrecere, pe strada Interioară 3, alături de un alt conducător auto.
 
La un moment dat, maşina condusă de primul ar fi lovit automobilul condus de alt şofer, de 26 de ani, din Techirghiol.
 
În urma impactului, a rezultat decesul a doi tineri, de 14 ani, respectiv 17 ani, din Techirghiol, pasageri în maşina condusă de al treilea şofer.
 
Primul şofer a fost condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. 
 
Cel de-al doilea conducător auto a fost condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
 
Cel de-al treilea conducător auto a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Lista condamnaţilor pe viaţă! Cine sunt „viețașii“ din Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii