Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Liniuţe“ blestemate! Tragedie în Constanţa! Doi copii au murit. Cine riscă să ajungă în puşcărie (galerie foto)

ro

17 Jan, 2018 00:00 25031 Marime text
Părţile responsabile civilmente au fost obligate la plata sumelor de 30.000 de lei şi 120.000 de euro, cu titlu de daune materiale şi daune morale.
 
Tragedia rutieră din data de 6 iunie 2014 în urma căreia doi copii au murit a fost soluţionată, ieri, în primă instanţă, de magistraţii Judecătoriei Constanţa. Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, Matthias Bogdan Niculescu s-ar fi luat la întrecere, pe strada Interioară 3, alături de Adnan Mahmudi. La un moment dat, maşina condusă de Niculescu ar fi lovit automobilul condus de Dragoş Maftei, de 26 de ani, din Techirghiol. În urma impactului, a rezultat decesul Mariei Alexandra P., de 14 ani, şi al lui Bogdan Ilie A., de 17 ani, din Techirghiol, pasageri în maşina condusă de Maftei.
 
Accidentul a avut loc pe data de 6 iunie 2014, iar dosarul a fost trimis Judecătoriei Constanţa, spre soluţionare, pe data de 30 iunie 2014.
 
Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus condamnarea lui Matthias Bogdan Niculescu la pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a mai dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
 
Mai mult decât atât, judecătorii au decis să-i interzică inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice autovehicule, pe o perioadă de cinci ani, de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Instanţa a contopit cele două pedepse principale stabilite şi a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de patru ani şi şase luni de închisoare, la care se adaugă un spor de patru luni, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă. Astfel, inculpatul va executa patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare.
 
Adnan Mahmudi a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Adnan Mahmudi a mai fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. Ca pedeapsă complementară, instanţa i-a interzis exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice autovehicule, pe o perioadă de cinci ani, de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Şi aici, instanţa a contopit cele două pedepse principale şi i-a aplicat inculpatului patru ani şi şase luni de închisoare, la care a adăugat un spor de patru luni de închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă. În final, inculpatul va executa patru ani şi zece luni de închisoare cu executare.
 
Cel de al treilea inculpat, Dragoş Matei, a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Părţile responsabile civilmente au fost obligate la plata sumelor de 30.000 de lei şi 120.000 de euro, cu titlu de daune materiale şi daune morale.
 

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii