Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii acuză! Doi copii au murit în timpul unor „liniuţe“ Trei şoferi, condamnaţi cu executare. Ce se întâmplă acum cu dosarul

ro

23 Oct, 2018 00:00 1772 Marime text
Dosarul accidentului rutier din data de 6 iunie 2014, înregistrat pe raza municipiului Constanţa, eveniment în urma căruia doi copii au murit, a primit un nou termen de judecată. Curtea de Apel Constanţa, instanţă pe rolul căreia se află cauza, a decis ca noul termen al procesului să aibă loc pe data de 25 octombrie.
 
Până în prezent au fost acordate cinci termene în faţa apelului.
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, un şofer s-ar fi luat la întrecere, pe strada Interioară 3, alături de un alt conducător auto. La un moment dat, maşina condusă de primul ar fi lovit automobilul condus de alt şofer, de 26 de ani, din Techirghiol. În urma impactului, a rezultat decesul a doi tineri, de 14 ani, respectiv 17 ani, din Techirghiol, pasageri în maşina condusă de al treilea şofer.
 
Amintim că prima instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, respectiv Judecătoria Constanţa, a dispus condamnarea primului şofer la patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. Judecătorii au decis să-i interzică inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice autovehicule, pe o perioadă de cinci ani, de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
Cel de-al doilea conducător auto a fost condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. Şi acestuia instanţa i-a interzis exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice autovehicule, pe o perioadă de cinci ani, de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
Cel de-al treilea inculpat a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Părţile responsabile civilmente au fost obligate la plata sumelor de 30.000 de lei şi 120.000 de euro, cu titlu de daune materiale şi daune morale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii