Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:23 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Spitalul municipal policlinic din Constanța, obiectul unui dosar penal! Când se va pronunța tribunalul

ro

27 Nov, 2022 11:55 1494 Marime textJudecătorii de la Tribunalul Constanța au stabilit data la care se vor pronunța asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat între Victor Alexandru Ciobotaru, fost acționar majoritar și administrator al companiei Atlas Consulting & Proiect SRL, cu sediul în București, și procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul se va pronunța asupra cauzei la data de 19 decembrie 2022.
 
În octombrie 2021, o asociere de firme printre care se afla și Atlas Consulting & Proiect SRL a câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
  
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosar, UAT Constanta are calitatea de parte vătămată.
  
Date din ancheta DNA
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii DNA arată că la data 29.10.2021 Consiliul Local Constanța a adoptat Hotărârea nr.407 prin care a fost aprobat studiul de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare spital municipal policlinic“.
 
Anterior, se mai precizează în acord, prin HCL nr.289/31.08.2021 a Consiliului Local Constanța și HCJ nr.168/28.07.2021 a Consiliului Județean Constanța terenurile identificate (....), în suprafață de 5186 m², respectiv 241286, în suprafață de 1180 m², ambele situate în municipiul Constanța, au fost transferate din domeniul public al județului Constanța în domeniul public al municipiului Constanța.

 
Sursa de finanțare a investiției
 
Foarte important de menționat - sursa de finanțare a investiției a fost Bugetul local al Municipiului Constanța dar au fost identificate și alte potențiale surse legal constituite, respectiv Planul Național de Redresare și Reziliență – PNNR, Programul Operațional pentru Sănătate - POS, Programul Operațional pentru Infrastructură Mare - POIM sau Compania Națională de Investiții - CNI.
 
Anunț de participare, publicat în SEAP
 
La data de 10.07.2021 Primăria Constanța a publicat în SEAP un anunț de participare, obiectul achiziției fiind „Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele) aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic“.
 
Asocierea câștigătoare
 
Câteva luni mai târziu, mai precis în octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, au câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
 
Valoarea contractului a fost de 5.594.692,52 lei fără TVA, iar durata a fost stabilită pentru 48 de luni.
 
În iulie 2022, Victor Ciobotaru și-a cesionat părţile sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 150 lei, participare la profit 75% şi participare la pierderi 75%, către Elena Ciobotaru. Totodată, s-a mai decis revocarea din funcţia de administrator a lui Victor Ciobotaru şi numirea în loc a Simonei Ciobotaru.
 
Mai multe despre acest subiect: 

Autodenunț!
DNA acuză - acte false pentru construirea Spitalului municipal policlinic din Constanța! (DOCUMENT)

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant la Năvodari! Urmează sentința definitivă!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii