Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare într-un acord de recunoaștere a vinovăției

ro

27 Dec, 2022 11:25 2002 Marime text


Victor Alexandru Ciobotaru, fost acționar majoritar și administrator al companiei Atlas Consulting & Proiect SRL, cu sediul în București, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, au amânat pronunțarea asupra cauzei pentru data de 19 ianuarie 2023.
 
Amintim că în octombrie 2021, o asociere de firme printre care se afla și Atlas Consulting & Proiect SRL a câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosar, UAT Constanta are calitatea de parte vătămată.
 
Date din ancheta DNA
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii DNA arată că la data 29.10.2021 Consiliul Local Constanța a adoptat Hotărârea nr.407 prin care a fost aprobat studiul de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare spital municipal policlinic“.
 
Anterior, se mai precizează în acord, prin HCL nr.289/31.08.2021 a Consiliului Local Constanța și HCJ nr.168/28.07.2021 a Consiliului Județean Constanța terenurile identificate (....), în suprafață de 5186 m², respectiv 241286, în suprafață de 1180 m², ambele situate în municipiul Constanța, au fost transferate din domeniul public al județului Constanța în domeniul public al municipiului Constanța.
 
Sursa de finanțare a investiției a fost Bugetul local al Municipiului Constanța dar au fost identificate și alte potențiale surse legal constituite, respectiv Planul Național de Redresare și Reziliență – PNNR, Programul Operațional pentru Sănătate - POS, Programul Operațional pentru Infrastructură Mare - POIM sau Compania Națională de Investiții - CNI.
 
La data de 10.07.2021 Primăria Constanța a publicat în SEAP un anunț de participare, obiectul achiziției fiind „Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele) aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic“.
 
În octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, au câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
 
Valoarea contractului a fost de 5.594.692,52 lei fără TVA, iar durata a fost stabilită pentru 48 de luni.
 
Potrivit datelor oficiale, în iulie 2022, Victor Ciobotaru și-a cesionat părţile sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 150 lei, participare la profit 75% şi participare la pierderi 75%, către Elena Ciobotaru. Totodată, s-a mai decis revocarea din funcţia de administrator a lui Victor Ciobotaru şi numirea în loc a Simonei Ciobotaru.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Autodenunț!
DNA acuză - acte false pentru construirea Spitalului municipal policlinic din Constanța! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii