Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța a trimis în judecată un fost primar! Începe procesul

ro

09 Jul, 2022 00:00 1792 Marime text
 
  • Tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii faţă de care s-a dispus trimiterea acestuia în judecată.
  • Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 23 august 2022. 
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.687/P/2016 din data de 09.06.2020 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ- DNA - ST Constanţa privindu-l pe Iusein Visel, fostul primar din Dobromir.
 
 Fostul edil este acuzat, conform portal instanțe de judecată, de comiterea în formă continuată (trei acte materiale ) a infracțiunii de complicitate la infracțiunea continuată ( trei acte materiale) savarşită de către defunctul suspect (...) în calitate de autor, de folosire sau prezentare de documente on declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene, prev. de art. 26 din Vechiul Cod penal raportat la art. 18/1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41, aim.2 din Vechiul Cod penal şi a art.5 Cod penal privind legea penala mai favorabila, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii faţă de care s-a dispus trimiterea acestuia în judecată, aşa cum a fost expusă anterior.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 23 august 2022
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Într-un alt dosar, Curtea de Apel Constanța a fixat pentru luna septembrie 2022 data primei înfățișări pentru judecarea apelurilor declarate în procesul în care Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un dosar privind fonduri europene.
 
Cazul se va judeca la data de 8 septembrie 2022, de la ora 9.00, judecătorii Curții urmând să analizeze atât apelul declarat de primar, cât și pe cel al procurorilor anticorupție, dar și pe al altor suspecți din dosar.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fonduri europene
Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, condamnat. Apelul, în septembrie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii