Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, condamnat. Apelul, în septembrie

ro

13 May, 2022 00:00 2503 Marime text
  • Cazul se va judeca la data de 8 septembrie 2022.
  • Curtea de Apel va analiza atât apelul declarat de primar, cât și pe cel al procurorilor anticorupție, dar și pe al altor suspecți din dosar.
 
Curtea de Apel Constanța a fixat pentru luna septembrie 2022 data primei înfățișări pentru judecarea apelurilor declarate în procesul în care Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un dosar privind fonduri europene.
 
Cazul se va judeca la data de 8 septembrie 2022, de la ora 9.00, judecătorii Curții urmând să analizeze atât apelul declarat de primar, cât și pe cel al procurorilor anticorupție, dar și pe al altor suspecți din dosar.
 
Din decizia primei instanțe
 
Amintim că în primă instanță, tot trei ani cu suspendare a primit și Iusein Mursel, alt inculpat în prezenta cauză, iar Iusein Şachir s-a ales cu zece luni de închisoare cu suspendare.
 
SC Agricol Iusein SRL a primit o amendă de 100.000 lei şi pedeapsa complementară prevăzută de art.53 ind.1 alin.3 lit.b teza a doua art. C.p. din 1969 – suspendarea oricăror activităţi de accesare a fondurilor europene, direct sau prin interpuşi, pe o durată de 6 ( şase ) luni de da data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
 
Totodată, instanța a admis acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.
 
„Obligă pe inculpaţii Iusein Mursel şi Iusein Visel, în solidar, către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, la plata sumei de 1.809.551, 69 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campaniile 2008-2012 urmare a cererilor formulate de inculpatul Iusein Mursel precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Obligă, pe inculpaţii SC Agricol Iusein SRL şi Iusein Visel, în solidar, către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, la plata sumei de 2.606.274,15 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campaniile 2008-2012 aferente cererilor formulate de către inculpata SC Agricol Iusein SRL precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Obligă pe inculpatul Iusein Şachir către persoana vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură la plata sumei de 109.516,98 lei, cu titlu de despăgubiri civile, vizând campania 2008 în care s-a folosit contractul nr.244/15.04.2008 precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor calculate la data plăţii. Desfiinţează contractele falsificate“, potrivit minutei judecătorești.
 
Amintim că la începutul lunii februarie 2021 Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție, ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța, în dosarul 862/2/2017*, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în judecată pe Iusein Visel.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Iusein Visel a cerut Tribunalului Constanța să-l repună primar la Dobromir. Decizia judecătorilor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii