Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - credite cu acte false la Constanţa. Ce au decis judecătorii

ro

22 Nov, 2016 10:21 2174 Marime text
Ieri, Tribunalul Constanţa a amânat pentru luna viitoare judecata în dosarul în care 20 de indivizi au fost deferiţi Justiţiei de procurorii DNA Constanţa pentru credite cu acte false.

Ieri, instanţa a admis cererile formulate de inculpaţii Şerban Costel Cătălin, Bulică Sorin, Constantinescu Elena Luiza, Maxim Diana privind audierea mai multor martori şi a „dispus emiterea unei adrese către Volksbank pentru comunicarea la dosar a componentei exacte a Departamentului de analiza din cadrul băncii la data de 23.04.2008 precum si a datelor de stare civila (inclusiv CNP si număr telefon) ale membrilor acestui departament şi martorilor admişi“.
 
„Admite cererea inculpatului Şerban Costel Cătălin având ca obiect emiterea unei adrese către BNP RĂDULESCU DANA ANDREEA pentru a se comunica: - ce acte au fost avute in vedere de către părţi si de către notar la semnarea Contractului de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008 la BNP RÂDULESCU DANA ANDREEA; - locaţia în care a fost încheiat Contractul de garanţie reală imobiliară autentificat sub nr. (…).2008 si persoanele prezente; - la ce data a fost blocata cartea funciara a imobilului pentru încheierea Contractului de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008; - ora la care a fost încheiat Contractul de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Printre cei deferiţi justiţiei se află Diana Maxim, directorul adjunct al OTP Bank București, dar şi Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă. Mai mult decât atât, în faţa justiţiei a mai fost trimis şi cunoscutul Stila Sarafu.
 
Conform DNA, lista celor trimişi în judecată, în acest dosar, este deschisă de Dincă Trantu şi continuată de Marius Goşiu, Constantin Coteanu, Marieta Iruc, Theodor Pavel, Viorel Dinu, Georgiana Dinu, Stila Sarafu, Mina Lică, Iulian Tocilă, Sorin Bulică şi Asan Taifun. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de înşelăciune. Mai departe, Carmen Eugenia Ştefănescu, Marian Ştefănescu, Stelian Alexe şi Ionel Radu sunt acuzaţi de înşelăciune şi de uz de fals. Asta în timp ce Diana Maxim, director adjunct al unei unităţi bancare din Bucureşti, Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă şi Cosmin Popa, administrator al SC Credit Group SRL Constanţa, sunt bănuiţi de înşelăciune, în formă continuată (14 acte materiale). Conform DNA, Costel Cătălin Şerban, expert evaluator, este bănuit de înşelăciune.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii