Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA, acord de recunoaștere a vinovăției cu un căpitan din ISU București - Ilfov

ro

03 Jan, 2023 16:29 8797 Marime text


Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus sesizarea Tribunalului Militar București, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului Vasile Cristian, la data comiterii faptei căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) „Dealul Spirii” București-Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 17.10.2016 – 20.12.2022, inculpatul Vasile Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi desfășurat activități de administrare, conducere și coordonare, incluzând operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu statutul său de cadru militar activ, în cadrul unei societăți comerciale ce avea ca obiect prestarea unor servicii autorizate de arhivare documente.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una dintre primăriile Sector 5 București sau a comunei Bragadiru, județul Ilfov.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Militar București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii