Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:22 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Divulgarea informațiilor Polițist constănțean condamnat definitiv!

ro

25 Jun, 2021 16:24 1263 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă a polițistului Mirel C., lucrător în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.
 
Polițistul a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Polițistul a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Murfatlar, pe o perioadă de 100 de zile. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 05.06.2020 la 26.06.2020“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în stare de arest preventiv, la jumătatea lunii iunie 2020. Pe data de 26 iunie 2020, Tribunalul Constanța a decis punerea în libertate a inculpatului și plasarea acestuia sub control judiciar.
 
În decembrie 2020, Judecătoria Constanța a revocat măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de polițist.
 

În 2011, polițistul a fost trimis în judecată, alături de alți trei colegi într-un dosar penal privitor la furt de uree. În 2014, toți cei patru polițiști au fost achitați definitiv.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii