Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Inculpați, reținuți după ce ar fi introdus în țară cantitați mari de droguri

ro

25 Nov, 2019 16:38 1030 Marime text
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus vineri reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.G.D. și N.G.D., pentru săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc, fără drept. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iulie - noiembrie 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații M.G.D. și N.G.D. au introdus în țară cantități importante de canabis, în vederea comercializării acestora către diferite persoane.

În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, la data de 21.11.2019, inculpatul N.G.D. urma să primească, prin intermediul unei firme de curierat, un colet, expediat din Spania, în care era disimulată cantitatea de 3,6 kg de canabis.

În acest sens, la data de 21.06.2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a acestuia, în timp ce ridica respectivul colet de la șoferul firmei de curierat.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismelor celor doi inculpați au fost identificate un grinder metalic ce prezenta urme de materie vegetală, un cântar electronic, 30 de resturi de țigarete confecționate artizanal, două telefoane mobile, dar și suma de 1900 lei.
Totodată, în coletul ce urma să fie expediat de către inculpatul M.G.D. a fost depistată suma de 2550 de euro, ce reprezenta contravaloarea drogurilor și care a fost ridicată în vederea instituirii de măsuri asiguratorii.

La data de 22.11.2019, magistrații Tribunalului Prahova au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, precizează procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii