Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT 13 persoane audiate, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

ro

08 Oct, 2020 16:38 1539 Marime text
  • 17 percheziții domiciliare s-au efectuat pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
La data de 08.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, un suspect ar fi distribuit cannabis, ecstasy și amfetamină pe raza municipiului Timișoara, atât personal, cât și prin intermediul altor persoane.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a mai stabilit faptul că o parte din cantitățile de cannabis comercializate ar proveni din culturi ilicite înființate pe raza județului Timiș.

Din aceleași culturi, o cantitate ar fi fost colectată de către un alt suspect, care ulterior ar fi transportat-o în Germania, în vederea comercializării.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 9 kilograme de cannabis, 20 de grame de amfetamină, 2 culturi ilicite de cannabis, sumele de 12.000 de lei și 400 de euro, 9 telefoane mobile și ustensile folosite la prepararea și consumul drogurilor.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate din județele Arad și Caraș – Severin, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii