Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii neștiute până acum din dosarul angajatului ISU Dobrogea acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale

ro

25 Jan, 2022 00:00 3306 Marime text

 
  • Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Judecătoria Constanța nu-l pune în libertate pe fostul angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța (plutonier adjutant) acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală, şi coruperea sexuală a minorilor.
 
Recent, judecătoria a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse cu privire la inculpat, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Totodată, instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea apărătorului inculpatului de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost menținută și de Tribunalul Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, inculpatul este suspectat, conform portalului de jurisprudenţă, că, în 2019, în timp ce persoana vătămată (...),  de zece ani, se afla în locuința inculpatului, sub pretextul efectuării unei ședințe de masaj și profitând de vârsta fragedă a acesteia ce făcea imposibilă exprimarea unui consimțământ valid, inculpatul a atins persoana vătămată cu mâna în zona intimă cu scopul obținerii unei forme de satisfacție sexuală.
 
Apoi, mai susțin procurorii în rechizitoriu, în 2021, inculpatul i-a propus persoanei vătămate (...) 12 ani, prin intermediul unor mesaje, să se întâlnească împreună cu acesta și minora (...) cu scopul de a se deplasa la plajă în zona destinată nudiștilor cu scopul de a fi admirată dezbrăcată de către alte persoane majore care s-ar fi aflat în acea zonă și în scopul obținerii, în acest mod, a unei forme de excitație sau satisfacție sexuală.
 
Inculpatul mai este acuzat că ar fi atins cu mâna persoana vătămată (...) de 12 ani în zona intimă și că s-ar fi dezbrăcat de față cu persoana vătămată.
 
Arestat preventiv de Tribunalul Militar Bucureşti
 
Amintim că fostul militar a fost arestat preventiv, de Tribunalul Militar Bucureşti, pe data de 28 mai 2021.
 
După arestare, plutonierul adjutant și-a dat demisia de la ISU.
 
Ca urmare a demisiei, procurorii militari din București au decis declinarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea continuării cercetărilor specifice.
 
La jumătatea lunii august 2021, (13 august) procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a fostului angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța.
 
Fostul plutonier adjutant a fost acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală, şi coruperea sexuală a minorilor.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Recent, pe data de 13 decembrie 2021, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 4704/P/2021 Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, privindu-l pe inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală, coruperea sexuală a minorilor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Astfel, instanța a dispus începerea judecăţii privind pe inculpat.
 
Decizia a fost contestată la Tribunalul Constanța.
 
Cu privire la acest dosar, după mediatizare, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au comunicat următoarele:
 
Accent pe moralitate, disciplină și respect

„Bărbatul este angajatul ISU Dobrogea al județului Constanța din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate,disciplină și respect față de oameni“.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: facebook/IGSU
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene interzise minorilor pe plaja Modern din Constanța! Martorii nu doresc să se prezinte la proces
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii