Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delapidare la Camera Executorilor Judecătorești din Constanţa? Se redeschide urmărirea penală în cazul lui Dumitru Dumbravă

ro

06 Jun, 2024 10:18 918 Marime text
 
 
  • Curtea de Apel Constanța a confirmat, joi, 5 iunie 2024, „redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 1055/206/P/2022 al Parchetului de pe Curtea de Apel Constanța, în vederea efectuării de cercetări față de Dumbravă Dumitru, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare, prev. de art. 295 C.pen“, conform portalului instanțelor de judecată.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Judecătorii din Constanța au confirmat, joi, 5 iunie 2024, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la presupusa săvârșire a infracțiunii de delapidare, cauză în care Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanţa are calitatea de parte vătămată. 
 
Conform portalului instanțelor de judecată, joi, 5 iunie 2024, Curtea de Apel Constanța, în dosarul 238/36/2024, cu obiect „confimare redeschidere urmărire penală (art.335 alin. 4 NCPP)“ și cu părți Camera Executorilor Judecătoresti de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - intimat parte vătămată, Manea Nicoleta - intimat inculpat și Dumbravă Dumitru – intimat, a confirmat „redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 1055/206/P/2022 al Parchetului de pe Curtea de Apel Constanța, în vederea efectuării de cercetări față de Dumbravă Dumitru, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare, prev. de art. 295 C.pen“.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Potrivit datelor noastre, în dosarul nr. 1055/206/P/2022, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a fost cercetată și trimisă în judecată, pentru delapidare, Manea Nicoleta, economist în cadrul Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare s-a reţinut că, „în  perioada 01.01.2016- 31.05.2022, în  baza  aceleiași rezoluții infracționale, angajată în funcția de economist  și, totodată, prestând activități de contabilitate în cadrul Camerei executorilor judecătorești de  pe lângă Curtea de Apel Constanța, și-a însușit pe nedrept suma totală de 435.439,59 lei din bugetul Camerei“, potrivit rejust.ro.  
 
Dosarul în care Manea Nicoleta a fost trimisă în judecată se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
În luna aprilie 2024, Judecătoria Constanța a constatat „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1055/206/P/2022 din data de 19.01.2024 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind pe inculpata M. N.(...), trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii continuate de delapidare, prev. de art. 295 alin. (1) C.pen., rap. la art. 308 alin. (1) C.pen., cu aplic art. 35 alin. (1) C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală“.
 
Instanța a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Am luat legătura cu Dumbravă Dumitru, din cadrul  Camera Executorilor Judecătorești, pentru un punct de vedere cu privire la acest dosar, însă acest ne-a declarat că nu știe despre nicio delapidare și că dorește să fie lăsat în pace. 

În cazul în care Dumbravă Dumitru va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
UPDATE
Percheziții în Constanța, într-un dosar penal de delapidare. Mihai Gheorghe, fost lider sindical, cercetat

 
Justiție Tulcea
Supraveghetorul unei săli de jocuri de noroc, condamnat pentru delapidare!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii