Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă pentru Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM

ro

06 Aug, 2021 00:00 3523 Marime text
 
  • Petre Neacșa este acuzat de luare de mită.
  • Daniel Manole este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de luare de mită.
 
Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, și Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), rămân în arest la domiciliu! Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de judecătorii Raluca Georgeta Ceauşu și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța, și îi mai vizează pe Ogrinji Petru, Antohi Cristian, Iorga Valeriu și Macovei Ion.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă!   
 
Toți cei mai sus precizați sunt cercetați într-un dosar penal de Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța. 
 
Petre Neacșa este acuzat de luare de mită. Asta în timp ce Daniel Manole este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de luare de mită.
 
Potrivit DNA, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a achiziționat, „cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei“.
 
„Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul ar fi primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective“, se mai arată în ancheta DNA Constanța.
 
 
Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de luare de mită.
 
Potrivit DNA, în perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menționată mai sus, împreună cu ceilalți inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).
 
„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală.
 
e menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia. Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele“, se mai artă în ancheta procurorilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DNA a calculat un prejudiciu de 12 milioane euro
Dosarul fostului șef al RAJDP Constanța, termen azi la Curtea de Apel

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii