Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia judecătorilor Veste proastă pentru unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanța!

ro

27 Nov, 2020 00:00 3729 Marime text
  • Sorin Strutinsky, apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, este căutat pentru a executa o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare.
  • Într-un alt dosar, Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
Veste proastă în instanță pentru Gabriel Sorin Strutinsky, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanța! În prezent, Sorin Strutinsky, apropiat al foștilor conducători ai Constanței, respectiv Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este dat în urmărire fiind căutat pentru a executa o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare.
 
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.
 
Completul care a soluționat definitiv acest dosar a fost alcătuit din magistrații Adriana Ispas, Georgiana Anghel – Tudor și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța. De precizat că unul dintre judecători din complet a avut opinie separată.
 
 
UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare cu executare

În luna octombrie 2020, Sorin Strutinsky a solicitat Curții de Apel Constanța rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare.
 

Cu recurs

 
Ieri, judecătoarele Iulia Cezara Suciu și Raluca Georgeta Ceaușu, din Curtea de Apel Constanța, investite, potrivit surselor noastre, cu soluționarea cererii omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, au respins solicitarea, ca inadmisibilă.
 
„Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 17 alin. 2 din Legea nr. 304/2004, republicată, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs, în 48 de ore de Ia pronunţare, în ceea ce priveşte respingerea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Obligă contestatorul-condamnat Strutinsky Gabriel Sorin la plata sumei de 300 de Iei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 noiembrie 2020“, potrivit minutei judecătorești.
 

Condamnarea în primă instanță

 
Amintim că în primă instanță, Gabriel Sorin Strutinsky fusese condamnat de Leonard Iustin Bourceanu, judecător al Tribunalului Constanța, la șapte ani și patru luni de închisoare.
 

Contracte cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral

 
În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.
 
Sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.
 
 
Citește și
 
Mazăre și Nicușor vor să intervină în procesul Xenoti SRL, care deține hotelul Flora din Mamaia

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

1600 de lei fără TVA
Adriana Strutinsky a cumpărat o mașină aparținând Clubului de Volei Tomis Constanța, prezidat de fostul soț Sorin Strutinsky

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii