Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:49 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Daniela Buruiană, desemnată membru național din partea României la Eurojust

ro

07 May, 2021 10:33 558 Marime text


Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru național din partea României la Eurojust, de către ministrul justiției, Stelian-Cristian Ion.

Daniela Buruiană dispune de o îndelungată experiență ca procuror senior în cadrul Ministerului Public al României și a mai îndeplinit funcția de membru național în cadrul agenției europene.

,,Sunt deosebit de încântată de posibilitatea de a lucra din nou în cadrul acestei agenții europene unice, ce furnizează un acces neîntrerupt la experți legali și judiciari din cele 27 de state membre ale UE, precum și din peste 50 de țări terțe. România a avut o contribuție importantă în ultimii ani la activitatea Eurojust și mă reîntorc la agenție deosebit de hotărâtă să continui și să dezvolt această contribuție. Pentru a realiza acest lucru, am marea șansă de a mă putea baza pe expertiza și sprijinul profesional al colegilor de la Eurojust și din România, deoarece doar printr-un efort colectiv putem face diferența, fi eficienți și furniza o valoare adăugată în asistența acordată pentru combaterea criminalității organizate transnaționale”, a declarat Daniela Buruiană.

Cu o experiență profesională de peste 22 de ani în calitate de procuror, Daniela Buruiană face parte dintr-o structură specializată a Ministerului Public: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), încă de la înfiinţarea sa în noiembrie 2004.

Sursa text: ec.europa.eu

Sursa foto: clujust.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii