Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a reacționat un constănțean după ce autoritățile i-au ridicat Fordul de două ori și, în final, i l-au confiscat

ro

01 Jan, 2020 00:00 9158 Marime text

Nemulțumit de faptul că autoritățile i-au ridicat mașina de pe domeniul public, chiar de două ori, dar și de faptul că, în final, autoturismul a fost trecut în proprietatea Municipiului Constanța, un constănțean s-a hotărât să își găsească dreptatea în instanță și să își recupereze astfel Fordul pierdut. El a dat în judecată Primăria Municipiului Constanța prin Primar, Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Fluidizare Rutieră și Municipiul Constanța prin Primar.
 
Inițial, în cererea de chemare în judecată formulată de constănțean la începutul acestui an și înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, acesta a cerut să îi fie returnat autoturismul proprietate personală, ce a ajuns în proprietatea Municipiului Constanța prin intermediul unei dispoziții de primar. Concret, potrivit documentelor consemnate pe Portalul Jurisprudenței www.rolii.ro, omul a explicat că „după ce i-a fost ridicat prima dată autoturismul mai sus descris și apoi restituit, reclamantului i s-a ridicat din nou autoturismul, acestuia punându-i-se în vedere să achite suma de 504 lei, sumă pe care a achitat-o“.
 
„Cu toate acestea, deși a solicitat în nenumărate rânduri să i se restituie autoturismul, reclamantul (n.r. - constănțeanul care a dat Primăria în judecată) a fost refuzat pe motiv că, prin Dispoziția Primarului, autoturismul marca Ford nr. (...) a fost trecut în proprietatea Municipiului Constanța“, conform sursei citate.
 

A susținut că are dreptul să parcheze lângă casă

 
Totuși, omul a argumentat în fața judecătorilor faptul că dispoziția de primar ar fi fost emisă după ce a achitat suma de 504 lei și după ce a insistat să i se returneze mașina. Constănțeanul a mai spus că Fordul nu era abandonat, ci era în stare de funcționare, că el își achită anual impozitele și că are dreptul să parcheze în fața casei, gratuit, în baza actelor de revoluționar.
 
În replică, reprezentanții autorităților locale date în judecată au invocat mai multe excepții, printre care se numără excepția lipsei capacității procesuale de folosință a Primăriei Municipiului Constanța, lipsa calității procesuale active a celorlalte două pârâte (Poliția Locală și Municipiului Constanța prin Primar), dar și excepția inadmisibilității unuia dintre capetele de cerere din acțiunea formulată de constănțean.
 
Cu alte cuvinte, avocații autorităților au susținut că acțiunea ar fi trebuit îndreptată împotriva altor entități ale autorităților locale. În ce privește cererea efectivă a bărbatului de a i se înapoia Fordul, avocații municipalității au argumentat că solicitarea sa este nefondată și de aceea judecătorii ar trebui să o respingă.
În urma analizării tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au ajuns la concluzia că o parte din excepțiile invocate de reprezentanții Primăriei în proces ar fi justificate.
 
Mai exact, Tribunalul Constanța a admis excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Primăria Municipiului Constanța prin Primar, Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Fluidizare Trafic și Municipiul Constanța prin Primar. Aceasta înseamnă că acțiunea promovată de constănțean împotriva acestor părți a fost respinsă, pe cale de consecință, ca fiind îndreptată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Mai mult decât atât, omul a fost obligat să achite primăriei suma de 981,89 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost atacată de constănțean în recurs, la Curtea de Apel. Recent, însă, și Curtea de Apel i-a respins recursul ca nefondat și, deci, și acțiunea. În plus, omul a mai fost obligat să achite alți 190,58 de lei în favoarea Municipiului Constanța prin Primar, tot cu titlul de cheltuieli de judecată. Hotărârea Curții de Apel este definitivă.
 
Citește și:
 
Un autoturism a stat zece zile în parcul auto de pe Caraiman. De ce documente aveţi nevoie pentru recuperarea maşinii, dacă v-a fost ridicată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii