Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Buletin de presă

ro

11 Sep, 2023 14:37 478 Marime text
La volan, sub influența băuturilor alcoolice
La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 11:00, pe DJ 141J, pe raza localității Șeica Mare, a fost identificat un autoturism avariat, abandonat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat proprietarul autoturismului care le-a declarat că el a condus mașina, a acroșat parapetul iar apoi s-a deplasat la domiciliu.
În evenimentul rutier nu au mai fost implicate alte autovehicule și nici nu au existat persoane rănite.
Conducătorul auto, un localnic în vârstă de 47 de ani, a fost testat de către polițiști rutieri au aparatul etilotest, rezultatul  indicând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 00:05, pe str. Lungă din localitatea Slimnic, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat de către polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene pe DN 7, în localitatea Tălmaciu, în seara zilei de 9 septembrie, în jurul orei 23:00.
Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Avrig, a fost testat de către polițiștii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul  indicând valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
Pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, la data de 10 septembrie, în jurul orei 04:00, un autoturism. La volanul mașinii se afla un tânăr din Cisnădie, în vârstă de 23 de ani.
Tânărul a fost testat de către polițiștii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul  indicând valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 13:55, pe str. Patrioților din Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Avrig.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde acesta a refuzat recoltarea probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și refuz de prelevare de probe biologice.
 
Le reamintim șoferilor tentați de a consuma alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și celor care conduc fără a deține acest drept că vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Ordin de protecție provizoriu, emis de către polițiștii sibieni în urma unui scandal în familie
La data de 10 septembrie, în jurul orei 05:00, în urma unui apel 112, patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni a fost solicitată să intervină la un scandal în familie.
La fața locului, victima (o femeie domiciliată în Dumbrăveni) a sesizat faptul că concubinul acesteia (în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Dumbrăveni) a provocat un scandal în familie, a agresat-o fizic lovind-o cu pumnii și a amenințat-o.
În urma verificărilor efectuate și a întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, fiindu-i impusă păstrarea distanței de 50 de m față de victimă.
Totodată, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.
Cazul rămâne în atenția și monitorizarea polițiștilor din Dumbrăveni.

E BINE DE ȘTIUT:
Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportamente folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări de acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc, umilesc pe cineva.
 
Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex.
 
Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, trebuie să știi că:
- Nu ești tu de vină pentru că ai fost bătut/ă sau maltratat/ă
- Nu ești tu de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului/partenerei tău/tale;
-  Meriți să fii tratat/ă cu respect;
- Meriți să trăiești în siguranță și să ai o viață fericită;
- Nu ești singur/ă! Există oameni care doresc să te ajute.
 
Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, poți să:   
• Îţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci;
• Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal;
• Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere;
• Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor;
• Să nu îţi retragi plângerea;
• Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.
 
Mai multe informații despre violența domestică găsiți aici:
https://sb.politiaromana.ro/ro/prevenirea-criminalitatii/programe-prioritare/violenta-domestica
https://sieureusesc.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii