Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost incendiat unul dintre cele mai cunoscute lăcaşuri de cult din Constanţa „Alo, 112? V-am dat foc la biserica din parc!“

ro

13 Apr, 2018 00:00 3851 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au motivat decizia prin intermediul căreia un bărbat din Constanţa a fost condamnat pentru că ar fi incendiat Biserica „Sf. Mina“ din municipiu! În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a decis aplicarea a doi ani de închisoare cu suspendare, pentru distrugere. Mai mult, cel în cauză a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, el va trebui să achite suma de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, se arată că inculpatul a condus, aproape de jumătatea lunii februarie 2016, un autoturism cu care s-a deplasat la o staţie PECO, unde, după ce a alimentat carburant într-o sticlă de plastic de apă, a plătit, apoi a plecat spre zona Delfinariu. După câteva minute, inculpatul a apelat numărul unic de urgenţă - 112, anunţând: „V-am dat foc la biserica din parc“. În momentul în care apelul a fost transferat la dispeceratul 112 al Poliţiei Constanţa, inculpatul, fiind întrebat ce problemă are, a răspuns: „Urgenţa mea e statul român, dar am rezolvat-o“.
 
La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU „Dobrogea“, care au procedat la stingerea incendiului. Din cuprinsul procesului-verbal întocmit de către aceştia a rezultat că incendiul s-a manifestat mocnit la exteriorul altarului, la îmbinarea a două bârne de lemn, deasupra centurii de beton, iar ca sursă probabilă de aprindere a fost indicat lichid combustibil.
 
După aproximativ o săptămână, inculpatul s-a dus la poliţie, unde a susţinut că el a dat foc Bisericii „Sfântul Mina“ şi că a anunţat acest lucru la numărul unic de urgenţă - 112.
 
Aproape de finele anului trecut, Judecătoria Constanţa a admis sesizarea Centrului de Sănătate Mintală Adulţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale cu privire la cel în cauză, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii