Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:02 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Constanţa! Presupusul autor, în arest

ro

28 Feb, 2018 00:00 1163 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis, ieri, menţinerea în stare de arest preventiv a unui bărbat, de aproximativ 60 de ani, suspectat că ar fi ucis un om.
 
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului. Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpat, pentru 60 de zile, de la data de 27 februarie la data de 27 aprilie, inclusiv. Respinge ca nefondată cererea inculpatului, formulată prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cel în cauză este suspectat că, în seara zilei de 21 octombrie, în curtea locuinţei lui, în cursul unui conflict spontan, a ucis-o pe victima R.I., în vârstă de 62 de ani, prieten al său şi partener de pescuit amator de 40 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu pumnii şi o coadă de mătură din lemn pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile capului şi toracico-abdominală, astfel încât i-a provocat grave leziuni, incompatibile cu viaţa.
 
„Datele de anchetă au învederat că, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, inculpatul ar fi fost acuzat de victimă că i-ar fi furat o mulinetă, iar acesta s-a enervat, mai ales că ar fi fost înjurat şi de mamă, şi a ripostat violent. După ce victima a rămas la sol nemişcată, inculpatul şi-a anunţat un vecin, căruia i-a povestit că o omorâse pe victimă, iar vecinul respectiv a sesizat autorităţile judiciare şi ambulanţa“, au conchis procurorii.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii