Contestație la Curtea de Apel Constanța Polițistul trimis în judecată de DIICOT vrea în libertate
Contestație la Curtea de Apel Constanța: Polițistul trimis în judecată de DIICOT vrea în libertate
09 Aug, 2024 17:00
09 Aug, 2024 17:00
09 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
772
Marime text
Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrată contestația polițistului trimis în judecată de DIICOT, ieri, 8 august, 2024.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, Bădărănescu Alexandru Ionuț a depus o contestație la Curtea de Apel Constanța, după ce luni, 5 august 2024, Tribunalul Constanța i-a menținut măsura arestului preventiv, urmând a fi verificată până la data de 03.09.2024, inclusiv.
Conform procedurilor judiciare, acesta avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestație. Astfel, pe data de 6 august a formulat apel.
Joi, 8 august 2024, a fost admisă declarația de abţinere formulată de judecătoarea Georgiana Anghel-Tudor, în soluţionarea dosarului penal înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța. Astfel, instanța a stabilit un nou termen pe data de 13 august 2024.
Reamintim că în dosar, polițistul este acuzat, potrivit datelor noastre, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Dosarul de fond a fost înregistrat pe rolul Secției Penale din Tribunalul Constanța, iar potrivit portalului instanțelor de judecată are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 12 alin. 1 lit b din Lg. 78/2000“, iar ca inculpat figurează „Bădărănescu Alexandru Ionuţ“.
Conform datelor oficiale, Art. 12. din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie prevede:
„Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Tribunalul Constanța a decis Polițistul trimis în judecată de DIICOT rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile! Decizia poate fi contestată
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii