Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii discută, azi, despre conducerea procurorilor antimafia din Constanța

ro

02 Jun, 2020 00:00 3783 Marime text
  • Procurorul Paul Ardeleanu a instrumentat cazul crimelor în serie din județul Constanța
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va întruni în această după-amiază în ședință ordinară. Pe ordinea de zi a magistraților se află nota privind reînvestirea procurorului Paul Ardeleanu în funcția de procuror șef al DIICOT Constanța.
Mandatul pentru funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța al DIICOT a fost deținut și anterior de magistratul Paul Ardeleanu. După ce mandatul i-a expirat, procurorul a asigurat în continuare conducerea DIICOT Constanța, fiind delegat în acest sens de către reprezentanții forumului suprem al magistraților din România.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Secției pentru procurori se află o „notă privind reînvestirea domnului procuror Ardeleanu Paul în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism“.
Amintim că magistratul Ardeleanu a fost cel care a instrumentat cazul crimelor în serie ce au îngrozit Constanța, caz dat publicității de anchetatori la finele anului 2009. La momentul respectiv, suspecții principali au fost Valentin Șlepac, Adrian Grigoraș și regizorul Sergiu Bahaian. Ulterior, Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș au decedat în închisoare. Toți trei fuseseră găsiți vinovați de judecători. Bahaian a fost condamnat la peste 20 de ani de detenție.
Pentru acest caz, în anul 2011, magistratul Paul Ardeleanu a fost felicitat de procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi.

Citește și:

Bahaian, „Slepac este un criminal nenorocit"

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii