Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:16 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicitat de Laura Codruţa Kovesi S-a stabilit noul şef al anchetatorilor Antimafie din Constanţa

ro

22 Nov, 2019 00:00 1520 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii a decis cine va fi noul şef delegat al procurorilor Antimafie, respectiv DIICOT Constanţa, până la ocuparea funcţiei prin numire. Acesta este procurorul Paul Ardeleanu, cel care deţine funcţia din 2016 şi al căruia mandat va expira în data de 14 decembrie. Până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, prin numire, conducerea Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT va fi asigurată tot de magistratul Paul Ardeleanu. În anul 2011, acesta a fost felicitat de procurorul general al României de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată în cadrul DIICOT Constanţa.
 
După expirarea mandatului actual al procurorului-şef, pe data de 14 decembrie, va intra în vigoare decizia privind delegarea sa pe aceeaşi funcţie. Delegarea este valabilă până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.
 
Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, magistratul Paul Ardeleanu a deţinut mandatul de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din anul 2016, fiind numit pentru o perioadă de trei ani.
 
De asemenea, acesta a mai fost numit procuror şef al procurorilor Antimafie din Constanţa şi în anul 2006, tot pentru o perioadă de trei ani.
 

Mesajul Laurei Codruţa Kovesi

 
În ce priveşte evidenţierea sa de către fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, aceasta a avut loc în anul 2011, cu ocazia Zilei Justiţiei. La momentul respectiv, şeful procurorilor din România declara: „În urma consultării cu procurorii din funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, pentru merite deosebite în activitatea profesională desfăşurată în perioada 2010-iunie 2011, au fost evidenţiaţi procurori din cadrul tuturor unităţilor de parchet, cu ocazia ceremoniei dedicată Zilei Justiţiei“. Printre magistraţii menţionaţi în mesajul procurorului general se număra şi procurorul constănţean Paul Ardeleanu. Ca o paranteză, alături de procurorul Ardeleanu, la momentul respectiv au mai fost felicitaţi următorii magistraţi constănţeni: Andrei Bodean, atunci procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, delegat la Parchetul Tribunalului Constanţa, Camelia Mădălina Hira, ce fusese delegată prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Mihaela Elena Mergeane, atunci prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Teodora Petrescu, atunci din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, dar şi Zarafina Puiu, ce era atunci tot la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.
 
De altfel, trebuie menţionat faptul că actualul şef al DIICOT Constanţa este cel care a instrumentat cazul asasinărilor la comandă din Constanţa, în care Valentin Șlepac a fost deferit instanţei, alături de regizorul Sergiu Băhăian. La relativ scurtă vreme după ce a fost arestat, Valentin Șlepac a murit. Acesta suferea de o boală incurabilă. La rândul său acuzat în acelaşi caz de omoruri în serie, Adrian Grigoraş, mâna dreaptă a lui Șlepac, a decedat şi el în arest, la circa un an de la moartea lui Valentin Șlepac.
 
Citeşte şi:
 
Exclusiv
Procurorii Antimafie din Constanţa au un nou şef! S-a ocupat de dosarul constănţenilor ucişi la comandă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii