Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnarea momentului la Tribunalul Constanța!

ro

14 Nov, 2022 15:07 18924 Marime text


Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, un cetățean din oraș a fost condamnat în primă instanță!
 
Tribunalul Constanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată (2 acte materiale). Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.
 
Instanța a menţinut măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, urmând ca aceasta să fie verificată sub acelaşi aspect, cel târziu până la data de 12.01.2023. În temeiul art. 112 alin. (1) lit. b), art. 290 alin. 5 din Cod penal, d
 
Tribunalul a dispus confiscarea specială a sumei de 3.000 lei.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 30 mai 2022, inculpatul ar fi încercat să ofere cu titlul de mită 3000 de de lei unui polițist din Constanța, pentru a nu lua măsurile legale.
 
Cel în cauză a fost depistat de un echipaj de poliţie conducând sub influența băuturilor alcoolice.
 
După depistare inculpatul a promis lucrătorilor de poliţie că le va da o sumă de bani (3000 de lei) dacă nu îl cercetează penal.
 
Inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce oferea mita, chiar în sediul de poliție.
 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii