Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 25 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

ro

10 Nov, 2023 17:00 845 Marime text
  • Discuțiile se vor relua la termenul din 16 februarie 2024, de la ora 9.00, timp în care municipalitatea trebuie să achite taxa de timbru, sub sancțiunea anulării apelului, ca netimbrat.
Municipiul Constanța prin Primar trebuie să achite o taxă de timbru de 50 de lei în procesul în care municipalitatea a dat în judecată firma Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, pentru un milion de lei!
 
Decizia a fost luată astăzi, 10 noiembrie 2023, de către magistrații Curții de Apel Constanța, care au amânat procesul pentru anul viitor.
 
Discuțiile se vor relua la termenul din 16 februarie 2024, de la ora 9.00, timp în care municipalitatea trebuie să achite taxa de timbru, sub sancțiunea anulării apelului, ca netimbrat.
 
Dosarul are indicativul 5130/118/2021* și se află în atenția Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți a Curții de Apel, completului C3A, format din magistrații Claudia Ionela Bojin și Cristina Constantinescu.

Municipiul Constanța prin Primar este reclamant, iar compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, este pârâtă, obiectul dosarului fiind o „acțiune în daune delictuale“.
 
În proces, municipalitatea a solicitat ca firma să fie obligată să achite un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
 
Cu o ocazie anterioară, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că suma solicitată în cauză reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
 
În plus, municipalitatea a solicitat și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 27 septembrie 2023, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ANL-urile din Palazu Mare, pe masa Tribunalului Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii