Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

ro

19 Apr, 2019 00:00 2070 Marime text
Pe rolul Secţiei de administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa sunt înregistrate două dosare, prin care Asociaţia „Piaţa Ovidiu“ cheamă în judecată Consiliul Local Municipal şi solicită suspendarea, respectiv revocarea actului administrativ HCL nr.371/27.09.2018.
 
Este vorba despre regulamentul de acces în zona peninsulară, care introduce restricţii auto în centrul istoric al oraşului. Într-unul dintre dosare, instanţa a fixat termen în dosar pentru data de 24 mai, ora 11.00.
 
Vă reamintim că, încă din luna martie, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a început să monteze în zona peninsulară, noile indicatoare rutiere. Noul regulament de acces prevede ca zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile, iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Începând cu data de 15 martie 2019, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară. Documentele se depun în continuare la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (strada Ștefan Mihăileanu nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis nr. 112, strada Sulmona nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.116).
Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro, iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.

Primăria Municipiului Constanța a precizat că eliberează în mod gratuit permisele de acces în zona peninsulară. Pentru moment, în zona peninsulară pot intra toate autovehiculele, iar constănțenii vor fi informați în timp util despre data la care vor avea acces doar posesorii de permis, transmite Primăria.

Citeşte şi:

Zona peninsulară a Constanţei devine pietonală. Consilierii locali vor aproba proiectul în şedinţa CLM (document)


Se închide accesul auto în zona peninsulară din Constanţa. Care sunt tipurile de permise şi cum pot fi obţinute (documente)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii