Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezidenţii şi afaceriştii din zona peninsulară au dezbătut problemele ce vor face obiectul unei petiţii pe care o vor înainta spre rezolvare autorităţilor locale

ro

04 Sep, 2019 00:00 2170 Marime text
Peste 30 de persoane, rezidenţi în zona peninsulară a municipiului Constanţa, şi-au dat întâlnire luna trecută. La discuţii fusese invitat să participe şi arhitectul-şef al Constanţei, Radu Vânturache, dar acesta nu a mai ajuns.
 
În cadrul întâlnirii au fost abordate câteva teme, care vor face obiectul unei petiţii comune, pe care rezidenţii şi reprezentanţii Asociaţiei „Piaţa Ovidiu“ o vor înainta spre rezolvare autorităţilor. 
Un subiect cu care cei prezenţi au fost unanim de acord face referire la evenimentele zgomotoase care se organizează în Piaţa Ovidiu. „Pe lângă faptul că e o problemă de sănătate publică, zgomotul puternic afectează structura de rezistenţă a clădirilor vechi din jur (blocul de lângă Mozaic are o serie de fisuri deja). Piaţa Ovidiu şi peninsula, în general, trebuie să fie spaţii pentru turism cultural şi pentru alt tip de evenimente care au mai fost organizate cu mare succes, festivaluri de teatru, street art etc.”, susţin localnicii din zonă.
 
De asemenea, aceştia vor să propună autorităţilor relocarea festivalurilor cu specific culinar  la Poarta 1, unde au mai fost organizate în trecut evenimente.
 
Un alt subiect extrem de important îl reprezintă reorganizarea planului de restricţionare a accesului cu maşina în peninsulă. Chiar dacă asociaţia şi rezidenţii sunt pe poziţii diferite (asociaţia consideră că mecanismul de reglare ar fi doar crearea de parcări cu plată, fără restricţionare, pe când rezidenţii, deşi mai puţin vocali la întâlnire, sunt pentru restricţionare), aceştia îşi doresc ca punct comun să existe o comunicare/propunere/dezbatere pe această temă între primărie şi cetăţeni. 
 
În aprilie a.c., regulamentul a fost atacat de o asociaţie a investitorilor din zonă, iar magistraţii de la Tribunalul Constanţa au decis suspendarea Regulamentului de acces în zona peninsulară. Potrivit acestui regulament, zona peninsulară va fi separată în două părţi iar intrarea şi ieşirea maşinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în acest regulament. În acelaşi context, pe 19 septembrie a.c., la Tribunalul Constanţa, Asociaţia „Piaţa Ovidiu“ mai face un pas şi cere anularea regulamentului. 
 
În schimb, Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“, format din locuitorii din această zonă, s-a declarat în favoarea restricţionării accesului maşinilor în zonă. 
 
Nu în ultimul rând, rezidenţii vor să solicite autorităţilor locale evaluarea situaţiei persoanelor care locuiesc în casele părăsite ale RAEDPP, precum  şi clarificarea situaţiei legale a taluzului din portul Tomis, deoarece, „dacă a intrat în proprietatea Primăriei, aceasta trebuie să facă demersurile pentru crearea unui spaţiu verde amenajat pentru public”, mai susţin rezidenţii.
 
Citeşte şi: 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii