Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:27 26 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal a declarat recurs. Este vizat regulamentul de acces în zona peninsulară

ro

26 Sep, 2019 00:00 1561 Marime text
Consiliul Local Municipal a declarat recurs în dosarul 2110/118/2019  prin care Asociaţia Piaţa Ovidiu obţinuse suspendarea actului administrativ HCL nr.371/27.09.2018, prin care fusese aprobat regulamentul de acces în zona peninsulară.
Vă reamintim că, în luna aprilie a.c., Asociaţia Piaţa Ovidiu a înregistrat pe rolul Secţiei de administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa două dosare, prin care Asociaţia cheama în judecată Consiliul Local Municipal şi solicită suspendarea, respectiv revocarea actului administrativ HCL nr.371/27.09.2018. Este vorba despre regulamentul de acces în zona peninsulară, care introduce restricţii auto în centrul istoric al oraşului.
 
Pe 7 iunie a.c. magistrații de la Tribunalul Constanța au dat o primă soluție în dosarul în care Asociația Piața Ovidiu a solicitat suspendarea executării actului administrativ HCL NR 371/27.09.2018, prin care s-au impus restricții de acces în Piața Ovidiu. 

Instanța a decis suspendarea actului administrativ. Chiar dacă nu este definitivă, decizia magistraților a fost executorie, ceea ce presupune că nu se mai pot ridica mașini din Piața Ovidiu și nu se mai pot aplica sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat restricția impusă de decizia Consiliului Local Constanța. Pe rolul instanței Tribunalului mai este un dosar prin care se solicită anularea regulamentului, dar, în acest caz, magistrații l-au amânat pentru data de 3 octombrie.
 
Vă reamintim că, încă din luna martie a.c., Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a început să monteze în zona peninsulară noile indicatoare rutiere. Noul regulament de acces prevede ca zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile, iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Citeşte şi:
 
UPDATE. Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, suspendat de Tribunalul Constanța. Decizia este executorie
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii