Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci dosare împotriva Regulamentului de gospodărire din Constanța! Ultimul, înregistrat a doua zi după anularea regulamentului

ro

08 Jul, 2022 00:00 1629 Marime text


 
  • Pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a fost înregistrat un nou dosar împotriva Regulamentului de gospodărire, exact a doua zi după ce instanța a decis anularea parțială a acestuia.
  • Regulamentul de gospodărire a devenit unul dintre cele mai contestate regulamente ale administrației Vergil Chițac, alături de Regulamentul parcărilor publice din Constanța (trei procese pentru anulare) și Regulamentul de acces în Zona Peninsulară (trei procese pentru anulare, două pentru suspendare, cu recursuri și unul pentru strămutare).
 
Regulamentul de gospodărire și înfrumusețare a municipiului Constanța, recent anulat în parte de către judecătorii de la Tribunal, a fost, din nou, atacat în contenciosul administrativ și fiscal al instanței!
 
Mai exact, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a fost înregistrat un nou dosar împotriva Regulamentului de gospodărire, exact a doua zi după ce instanța a decis anularea parțială a hotărârii prin care a fost adoptat.
 
Mai mult decât atât, la acest moment, pe rolul instanțelor din Constanța se află, în total, cinci dosare în care se cere anularea regulamentului, măcar parțială.
 
Astfel, Regulamentul de gospodărire a devenit unul dintre cele mai contestate regulamente ale administrației Vergil Chițac, alături de Regulamentul parcărilor publice din Constanța (trei procese pentru anulare) și Regulamentul de acces în Zona Peninsulară (trei procese pentru anulare, două pentru suspendare, cu recursuri și unul pentru strămutare).
 
Regulamentul, anulat în parte
 
Noul dosar împotriva Regulamentului de gospodărire a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 6 iulie 2022.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de „anulare act administrativ HCL 77/2021“, acțiunea fiind formulată în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Amintim, prin HCL 77/26.03.2021 a Consiliului Local Constanța a fost adoptat Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.
 
Cu numai o zi înaintea înregistrării noului dosar, pe 5 iulie 2022, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au decis anularea parțială a regulamentului, într-un alt dosar.
 
În acest proces, Tribunalul a dispus „anularea, în parte a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunatatirea activitatii de gospodarire, protectia mediului, întretinerea si înfumusetarea municipiului Constanta, adoptat prin HCL Constanta nr. 77/26.03.2021, cu privire la contraventiile prevazute de art. 8 pct. 1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 20, 22, 23, 24, 25, 26“.
 
Prin aceeași hotărâre, însă, s-a respins ca neîntemeiata, cererea de anulare a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunatatirea activitatii de gospodarire, protecția mediului, întreținerea și înfumusețarea municipiului Constanța, adoptat prin HCL Constanta nr. 77/26.03.2021, cu privire la contravențiile prevăzute de art. 8 pct. 5 și 18“.
 
Anterior acestei decizii, însă, alte două hotărâri au fost luate, în dosare diferite, de respingere a cererilor de anulare a HCL 77.
 
La data de 28 aprilie 2022 și, respectiv, 9 mai 2022, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, într-un alt complet, a decis respingerea acțiunilor formulate împotriva Regulamentului de gospodărire.
 
Cele două hotărâri de respingere pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
De asemenea, și în dosarul în care s-a dispus anularea parțială a regulamentului se poate declara recurs, în același termen.
 
Nu în ultimul rând, în cel de-al cincilea proces care vizează anularea HCL Constanța 77/2021, înregistrat la Tribunal pe data de 11 aprilie 2022, s-a fixat data primei înfățișări pe 22 septembrie 2022, după vacanța judecătorească.
 
Și în acest caz, decizia care va fi pronunțată de Tribunalul Constanța va putea fi atacată în recurs.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Regulament adoptat de administrația Chițac, anulat în parte de Tribunalul Constanța! Hotărârea, importantă pentru proprietarii mașinilor! (DOCUMENT)
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii