Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:28 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare captură de droguri din România! Judecătorii din Constanţa au luat o nouă decizie

ro

11 Dec, 2017 00:00 4049 Marime text
Tribunalul Constanţa a amânat pentru 18 decembrie dosarul în care procurorii DIICOT au descoperit 2.500 de kilograme de cocaină, provenită din Columbia, în valoare de 625.000.000 de euro, într-un depozit aflat pe raza localităţii Eforie Sud.
 
La termenul trecut, instanţa a respins cererea inculpatului Kaabouni Mimoun privind efectuarea unei expertize grafologice, dar şi cererea acestuia de efectuare a unei expertize tehnice de analiză acustică şi semnal privind înregistrarea discuţiilor purtate în mediul ambiental la data de 11.06.2016, la restaurantul Du Liban din Madrid, autorizată de către autorităţile judiciare spaniole, în urma cererii de comisie rogatorie internaţională formulată în prezenta cauză.
 
Totodată, instanţa a respins cererea inculpatului Kaabouni Mimoun privind administrarea probei cu martori, constând în audierea numiţilor Lyubo Borisov, Grigaite Inga şi J.W.M. Van De Ven. Magistraţii au luat act de renunţarea inculpatului la administrarea probei cu martori, constând în audierea numiţilor Fidel Ernesto Mila Rivero, Penny Caradas ,Thomas Ageura, Laura Castro Quintero, Julian Veliu, Ali Lakchouch şi Ger Ruijpers.
 
În dosar au fost deferiţi Justiţiei Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas. 
 
Conform DIICOT, „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.
 
„Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
 
Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, conform DIICOT.
 
Anchetatorii mai arată că, „pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.
 
„În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii