Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:40 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul inspectorului de la Antifraudă, reținut pentru luare de mită, merge la Curtea de Apel Constanța

ro

06 Nov, 2021 00:00 1473 Marime text

 
  • Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța, arată în ancheta sa că „în cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei“
 
Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, arestat preventiv pentru 15 zile, cere să fie pus în libertate!
 
În sarcina inspectorului de la Antifraudă s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, dosarul fiind instrumentat de Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Ionuț Adrian Fotin a contestat mandatul de arestare emis pe numele său, joi, 04 noiembrie 2021, de Ştefania Pîrlogea, judecător în cadrul Secției Penale a Tribunalului Constanța.
 
Contestația inspectorului de la Antifraudă va fi analizată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Update. Arest pentru 15 zile
Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii