Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

ro

04 Nov, 2021 11:59 5129 Marime text

 

Dosarul este instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța. 

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 noiembrie 2021, a lui Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Potrivit ultimei declarații de avere pusă la dispoziție de către Agenția Națională de Integritate, pentru anul 2020, Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, nu are terenuri, case, mașini, conturi ori depozite bancare.  
 
Potrivit propriilor consemnări, Fotin a luat, în 2015, de la o unitate bancară 45.000 de lei, scadența fiind în anul 2020.    
 
În calitate de inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, cel în cauză  a primit un venit de 53.168 de lei.

Pentru anul 2019, venitul a fost de 46.322 de lei, conform declarației de avere.

În declarația de avere completată pentru anul 2014, cel în cauză a declarat un venit de 4500 de lei în calitate de consilier la Primăria municipiului Fetești.  
 
Ionuț Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța,, nu are interese, după cum a menționat în ultima declarație de interese pusă la dispoziție de ANI.
 
Documentele precizate pot fi citite integral accesând secțiunea Documente.
 
În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Prezenta cauză este instrumentată de Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța.

UPDATE  - Tribunalul Constanța a decis arestarea inspectorului pentru 15 zile

Oficial!

În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală admite propunerea formulată de DNA –ST CONSTANŢA În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului FOTIN IONUŢ ADRIAN, pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 04.11.2021 şi până la data de 18.11.2021, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge cererea privind luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu/control judiciar, formulată de către apărătorii acestuia, ca nefondată. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.11.2021, 15,30


Alt dosar, cu inspectori de la Finanțele Publice Constanța

Amintim că, luna trecută, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie 2021, a inculpaților: Bușu Mihai și Anagnoste Stere, inspectori în cadrul A.N.A.F. - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Dosarul este instrumentat de Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa.
 
Procurorul a decis că nu se impune ducerea celor doi inspectori în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și a hotărât plasarea lor sub control judiciar.  
 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 18 octombrie 2021, inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).
 
 Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.
 
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și

Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, încătușat de DNA pentru luare de mită

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii