Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidații Partidului Ecologist de la Constanța încearcă să-și recupereze o parte din contribuțiile din campania electorală din 2020 pe cale judecătorească

ro

01 Jan, 2022 00:00 925 Marime text
  • Dosarul foștilor candidați ai Partidului Ecologist, filiala Constanța a ajuns în apel
  • În primă instanță, Judecătoria le-a admis acțiunea
  • Aceștia încearcă să-și recupereze pe cale judecătorească diferență nerambursată a contribuțiilor proprii la campania electorală privind alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27.09.2020
  • Este vorba despr eo diferență neachitată în cuantum de 87.807 lei
 
 
Dosarul foștilor candidați ai Partidului Ecologist, filiala Constanța a ajuns în apel.
 
În primă instanță, Judecătoria le-a admis acțiunea.
 
Aceștia încearcă să-și recupereze pe cale judecătorească diferență nerambursată a contribuțiilor proprii la campania electorală privind alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27.09.2020.
 
În motivarea cererii, reclamanții au arătat că au fost candidati din partea Partidului Ecologist Român, filiala Constanța iar în această calitate, au contribuit la finantarea campaniei electorale.

Au menționat că finanțarea raportată de fiecare dintre aceștia a fost aprobată de catre Autoritatea Electorală Permanentă, atât ca și aport, cât și ca cheltuială legală și a fost rambursată către organizația centrală a partidului, spre decontare și virare catre aceștia.

Reclamanții au mai precizat că valoarea totală a tuturor contributiilor candidatilor, la alegerile locale din 2020, pentru PER  filiala județeană Constanța a fost de 1.078.079,4 lei.

Rambursarea de cheltuieli electorale, efectuată de organizația centrală, către filiala județeană a fost de 990.272,4 lei la data de 07.04.2021 și alți 20.000 lei la data de 16.04.2021), astfel că a rămas o diferență neachitată în cuantum de 87.807 lei.

Părți în dosar sunt: Daniel Moraru, Marius Lucian Lisandru, Ioan Dobre, Menabit Ozghiun și Alexandru Lisievici în calitate de reclamanți și Partidul Ecologist Român și Călin Mihai Obadă, în calitate de mandatar al PER.

Nemulțumit de decizia judecătorilor, mandatarul financiar al PER a declarat apel la Tribunalul Constanța.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea recursului.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Partidul Ecologist Socialist Român, amendat de Autoritatea Electorală Permanentă. Litigiul a ajuns în instanță. Ce au decis magistrații?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii