Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:22 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camelia Voinea, de la CS Farul, continuă judecata cu Federaţia Română de Gimnastică. Unde a ajuns dosarul

ro

10 May, 2017 00:00 4062 Marime text
Camelia Voinea, de la CS Farul, vicecampioana olimpică din anul 1988, a atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României decizia Curţii de Apel Constanţa prin intermediul căreia instanţa i-a respins acţiunea formulată împotriva Federaţiei Române de Gimnastică.
 
Conform rolii.ro, prin cererea de chemare în judecată formulată la data de 12.02.2013 şi înregistrată pe rolul Curţii de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, Camelia Voinea a chemat în judecată pe pârâta Federaţia Română de Gimnastică pentru ca, pe baza probelor ce vor fi administrate, să se dispună: obligarea pârâtei la a proceda la propunerea spre premiere a reclamantei pentru performanţele obţinute de sportiva Cătălina Ponor, în anul 2012, în calitate de antrenor care a depistat, a selecţionat şi/sau a pregătit sportiva. Totodată, Camelia Voinea a mai solicitat obligarea Federaţiei Române de Gimnastică la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de litigiu.
 
În motivarea cererii se arată, potrivit rolii.ro, că, la data de 18 septembrie 2012, Camelia Voinea a solicitat federaţiei, în temeiul art. 39 din Normele de aplicare a HG nr. 1447/2007, în calitate de antrenor care a selecţionat-o şi a promovat-o pe sportiva Cătălina Ponor, să fie propusă spre premiere şi să-i fie acordat titlul de „antrenor emerit“, pentru activitatea desfăşurată începând cu anul 1990.
 
„Reclamantei i s-a acordat titlul de «antrenor emerit», însă nu a fost soluţionată şi cererea de propunere spre premiere, astfel că, apreciază reclamanta, nesoluţionarea acestei cereri reprezintă un refuz nejustificat, în sensul art. 2, lit. i din Legea nr. 554/2004. Susţine reclamanta că, în calitate de antrenor de gimnastică artistică în cadrul Clubului Sportiv «Farul» Constanţa, în perioada 1991-1997, a contribuit alături de antrenorul (…) la depistarea, selecţionarea şi iniţierea sportivei Cătălina Ponor, în vederea practicării sportului de mare performanţă, iar în anul 2012 sportiva a participat la Campionatele Europene de Gimnastică, obţinând două locuri întâi şi un loc doi, precum şi la Jocurile Olimpice, unde a ocupat locul III la competiţia pe echipe, locul II la sol şi locul IV la bârnă. Pentru performanţele obţinute de sportivă în anul 2012, susţine reclamanta că sunt îndeplinite condiţiile impuse de art. 39 din Normele de aplicare a Hotărârii nr. 1447/2007 pentru a fi propusă spre premiere de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru realizările sportivei la depistarea, iniţierea şi pregătirea căreia a contribuit“, se mai arată pe rolii.ro.
 
Pe data de 28 mai 2015, Curtea de Apel Constanţa a respins acţiunea Cameliei Voinea ca nefondată şi a dispus obligarea acesteia către Federaţie la plata sumei de 3024,71 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost atacată de Camelia Voinea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. La finele lunii trecute, judecătorii Curţii Supreme au decis comunicarea raportului, urmând a fi alocat un nou termen în cauză.

Ti-a placut articolul?

Comentarii