Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Breaking News! Tribunalul Constanța a arestat azi cinci cetățeni străini, la cererea DIICOT

ro

01 May, 2023 13:00 2141 Marime text
 
 
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis azi, 01.05.2023, arestarea preventivă a cinci persoane cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Iată decizia tribunalului  
 

3132/118/2023  - În baza art.226 Cod procedură penală: Admite, ca fondată, propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală şi art.223 alin.2 Cod procedură penală: Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: - COLE SHAKAR, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal și trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 46 alin. 2 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. - FONTANA-JEREMIE REECE, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 46 alin. 2 Cod penal. - FONTANA-JEREMIE CALLUM, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 46 alin. 2 Cod penal. - DSANE ELTON GREGORY, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 46 alin. 2 Cod penal. - MCCULLOUGH PAUL DAVID, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 46 alin. 2 Cod penal. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de începând cu data de 01.05.2023 şi până 30.05.2023, inclusiv.

 

 În baza art.230 Cod procedură penală: Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor - Cole Shakar, Fontana-Jeremie Reece, Fontana-Jeremie Callum, Dsane Elton Gregory, Mccullough Paul David.
 
Respinge, ca nefondate, cererile de luare a măsurii preventive a contolului judiciar.
 
 În baza art. 272 Cod procedură penală avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa onorariul avocaţilor din oficiu Todoruş Laura Simona – 680 lei, Ghinea Ana – 680 lei, Negip Mariana - 680 lei, Niţă Eduard Nicolae – 680 lei şi Şandru Raluca – 680 lei.
 
În baza art. 273 alin. 4, 5 Cod procedură penală dispune avansarea sumei de 1.000 lei din fondul cheltuielilor judiciare special alocat de Ministerul Justiţiei către traducătorul Nedelcu Raluca, reprezentând onorariu de traducător.
 
În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.
 
Pronunţată în camera de consiliu, azi 01.05.2023.

 
Decizia nu este una definitivă!
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Nu este exclus ca acest lot de arestați să aibă legătură cu  cazul celor șase cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu ce au fost arestați la pe data de 28 aprilie, tot de tribunalul Constanța. 

În cazul acestora, procurorii spun că inculpații ar fi introdus în România, ar fi transportat, ar fi depozitat și ar fi deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.

Precizăm încă o dată faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto cu rol listrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Video
Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

 
LISTĂ
Droguri la festival! Șase cetăţeni străini, arestați la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii