Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor Constanța a câștigat procesul împotriva CJC, cu privire la transportul gratuit

ro

06 Dec, 2021 21:28 1219 Marime text


Asociația Elevilor din Constanța a câștigat procesul împotriva Consiliului Județean Constanța. Hotărârea ce bloca transportul gratuit al elevilor rămâne suspendată prin hotărâre definitivă a instanței.



Luni, 6 decembrie, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat cu privire la recursurile din dosarul dintre AEC și CJC, respingând recursul formulat de CJC. 

„Curtea de Apel Constanța a întărit faptul că lipsa unor fonduri de la bugetul de stat nu este o scuză pentru a încălca drepturile elevilor.

Mai mult, precizăm faptul că, în contextul apropierii adoptării bugetului de stat de anul viitor, cea mai bună decizie pe care Consiliul Județean Constanța o poate lua este aceea de a chema în instanță Guvernul, luând exemplul Consiliului Local Constanța, ce a deschis un dosar pentru a-și recupera sumele necesare asigurării transportului gratuit al elevilor.

Totuși, pentru acordarea dreptului elevilor la transport gratuit și în fapt, este nevoie de încheierea contractelor de serviciu public, pentru ca operatorii să poată fi subvenționați. La nivelul județului Constanța, HCJ 20/2021 emite dispozițiile necesare încheierii contractelor, însă acesta nu a fost pus în executare, în mod nejustificat”, transmit reprezentanții AEC. 




Elevii solicită Consiliului Județean Constanța să încheie de urgență contractele de serviciu public, „pentru ca drepturile elevilor să fie respectate”.

„Îi mulțumim avocatei Daiana Dobre pentru prezența la cele două termene și sprijinul acordat. Instanța a decis astăzi, definitiv, faptul că elevii județului trebuie să beneficieze de transport gratuit.

Dacă până acum Mihai Lupu a încălcat o hotărâre executorie a instanței, de astăzi încolo va încalca una definitivă. Dacă aș fi președinte al Consiliului Județean Constanța, aș lua exemplul primarului Vergil Chițac, și aș iniția mâine un proces împotriva Guvernului.



De asemenea, amintim faptul că Silviu Coșa, prefectul Constanței, are responsabilitatea de a-l amenda pe Mihai Lupu pentru nepunerea în executare a unui HCJ. Încălcarea flagrantă a statului de drept nu poate continua, iar începând de mâine, mă voi prezenta din nou zilnic în fața CJC, pentru a mă asigura că elevii beneficiază de drepturile lor!”, Ariana Dudună, președinte AEC.

Sursă foto: edupedu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii