Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:59 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Marcel Vela „Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic“

ro

29 Apr, 2020 20:58 1437 Marime text

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat miercuri la Digi24 că autoritățile au mai multe scenarii pentru perioada de după 15 mai când se ridică  starea de urgență.

Sunt mai multe ipoteze, fiecare depinde de cum ne comportăm până pe 15 mai. Scenariile nu sunt doar de plan, imaginație, țin de viața reală, de ce se întâmplă în practică. Dacă vom respecta toate condițiile vom implementa un scenariu benefic.

Dacă de 1 Mai, dacă în weekendul viitor, lumea se relaxează, nu respectă Ordonanțele Militare, nu respectă disțantarea, dacă până în 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, atunci evident că din 15 mai nu vor fi scenarii analizate într-o variantă optimistă. Din datele noastre, nu este o explozie a numărului de cazuri. Suntem pe o pantă lină descrescătoare.

Putem să mergem câteva zile la mare, la munte, putem să ne facem planuri de concedii? Gândim mai multe variante, să relaxăm parțial sau total. Dacă vom avea comportament corect, s-ar putea să avem mai multe măsuri de relaxare. Dacă exagerăm, facem grătare, chefuri, atunci din 15 mai din păcate nu vom putea relaxa foarte multe măsuri.

:
Sursa foto-video:Facebook/ Marcel Vela

Ti-a placut articolul?

Comentarii